KAKAV v prahu, Bio (Criollo)
Premium kakav v prahu (Criollo) iz ekološke pridelave. Kakav, ki ga imenujemo tudi hrana za bogove, izvira iz Centralne in Južne Amerike. Prah pridobivajo tako, da iz semen iztisnejo maščobo, ostanek posušijo in zmeljejo. Vonj kakava vrste Criollo je božanski.
Pakiranje: 250 g
BIO KAKAV - V PRAHU
Vrsta CriolloZa prave gurmane in ljubitelje kakava.
Pomembne značilnosti
• Za božansko razvajanje
• Za pripravo slaščic, tort, prelivov in napitkov
• Za izdelavo čokolade
• Za dodatek hranilnim maskam za obraz (skupaj z glino)
• Naraven proizvod - dobrega okusa
Kakavovec izvira iz Južne Amerike ter ima značilne rumeno-oranžne do rdečkaste plodove. Le-ti vsebujejo kakavova zrna, iz katerih se pridobiva različne kakavove izdelke. Plodovi kakavovca vsebujejo visok delež maščob in specifični alkaloid teobromin, po katerem je rastlina dobila tudi svoje znanstveno ime. Kakav v prahu, ki je izredno priljubljena sestavina za izdelavo slaščic, predvsem čokolade, se pridobiva tako, da se iz plodov najprej odstrani maščoba, nato se preostanek zmelje v prah. Kakav je bil izredno priljubljen že med starodavnimi ljudstvi, kot so Inki, Azteki in Maji. Nekateri so jo poimenovali tudi hrana za bogove. S pripravki iz kakava so se srečali že prvi zavojevalci iz Evrope. Čokolada, kot izdelek iz kakava, pa je v Evropi postala popularna sredi 17. stoletja.
Vrsta kakava Criollo je izredno priljubljena zaradi svojega polnega in bogatega okusa.
Izdelek je certificirano ekološki SI-EKO-001.
Navodila za uporabo: Prah se uporablja za pripravo čokolad, biskvitov, tort, prelivov in napitkov v poljubnih količinah. Samega lahko umešamo tudi direktno v mueslije, žitarice, smoothije, sokove in podobne pripravke. Kakav je v vodi slabše topen, zato ga je potrebno nekoliko dlje mešati, da dobimo homogeno zmes.
Uživanje živila priporočamo v okviru raznolike in uravnotežene prehrane ter zdravega načina življenja.
Shranjujte dobro zaprto, pri sobni temperaturi v suhem ter temnem prostoru.
Barva in vonj izdelka se lahko nekoliko razlikujeta glede na serijo. Do tega pride zato ker je izdelek naravnega izvora. To ne vpliva na kakovost izdelka.
POVPREČNE HRANILNE VREDNOSTI NA 100g:
• Energijska vrednost 1487 kJ (355 kcal);
• Maščobe 11,5 g,
od tega nasičene maščobe 6,5 g,
• Ogljikovi hidrati 17 g,
od tega sladkorji 1,0 g;
• Prehranske vlaknine 31 g;
• Beljakovine 29 g;
• Sol < 0,2 g;
Vrednosti se lahko glede na serijo nekoliko razlikujejo zaradi sestavin naravnega izvora.
Podatki
- Tip izdelka
- Prah
- Osnovno pakiranje
- 250 g
- Sestavine
- 100 % ekološko pridelan kakav v prahu
- Latinsko ime
- Theobroma cacao
- Botanična družina
- Kakavovčevke (Sterculiaceae)
- INCI
- THEOBROMA CACAO SEED POWDER
- CAS
- 84649-99-0
- Posebnost
- Vrsta Crillo je izredno cenjena.
- Poreklo
- Peru
- Namen
- Živilo
- Okus
- Rahlo grenek po kakavu, spominja na čokolado.
- Uporabljen del
- Plodovi
- Barva
- Rjava
- Pakirano
- v Sloveniji
- Certifikati
- Ekološko (SI-EKO-001) | Ecogea PURE
- Vegansko
- Da (preverila Ecogea)
Morda vam bo všeč tudi
KAKAVOVO MASLO - BIO, nerafinirano, z...
OMAMNA ČOKOLADA - naravno identična dišava
KOKOSOV SLADKOR, Bio
Kupci, ki so kupili ta izdelek, so tudi kupili: